Hva er ELKO Smart Ladeboks?

Når du først har valgt en miljøvennlig bil, er det viktig å tilrettelegge hjemmet for den grønne hverdagen. Det betyr at du må få montert en lovlig kontakt for å lade bilen, eller en fast ladestasjon.

Vi vet at flere fremdeles lader elbilen sin via vanlige stikkontakter, men dette anbefales ikke. Ved bruk av vanlig stikkontakt betinger det maks 10A kurs, at det er montert strømstyrt jordfeilvern type B og at stikkontakten ikke påføres mekanisk slitasje. Lading med vanlig stikkontakt anbefales kun til nødlader, ikke til permanent lading.

Ved bruk av vanlig stikkontakt er ladetiden på et minimumsnivå.

Tenk fremtidsrettet

ELKO Smart Ladeboks er en åpen løsning, som gjør det enkelt å utvide og koble seg på kompatible systemer. Den er enkel å bruke, sikker og robust. Ladeenheten leveres med en kontrollenhet, som er selve hjernen i smarthusløsningen ELKO Smart Home. Den kan kobles opp mot et modem slik at forbrukeren til enhver tid kan styre ladeboksen, samt lys og varme fra mobiltelefon eller pc.

Ladeboksen er et stand-alone produkt og en døråpner inn til alle våre smarthusløsninger. Laderen har DC-vern slik at montøren slipper å bygge inn nye sikringer i sikringsskapet. Det tar kun tre timer å topplade en elbil med den nye smartbilladeren, som er på 11kWh.

Dette er produktene

Alt tekst
ELKO Smart Ladeboks 16A

Laderen har et Type 2 uttak, som er definert som en standard for ladestasjoner uten fast kabel. ELKO Smart Ladeboks leveres i 3,7 kW for 230V 1-fas eller 400 V 3-fas+N.

Alt tekst
ELKO Smart Ladeboks 32A

ELKO Smart Ladeboks 32A er en lader for elbil som er enkel å bruke, og den er sikker og robust. Laderen har et Type 2 uttak, som er definert som en standard for ladestasjoner uten fast kabel. ELKO Smart Ladeboks leveres i 7,4 kW for 230V 1-fas eller 22 kW 400 V 3-fas+N.

Kort monteringstid

Fordelen med ladeboksen er økt sikkerhet. Laderen har dynamisk strømforsyning og måler eksakt hvor mye strøm som er tilgjengelig og bruker tre timer på å topplade bilen i motsetning til tidobbelt så lang tid med vanlig stikkontakt. Det vil dramatisk effektivisere strømforbruket.

NEMKO-sertifisert

ELKO Smart Home er NEMKO-sertifisert og er et kvalitetsstempel på at produktet følger norske standarder. Nettet i Norge er forskjellig fra andre land, og krever nasjonale produkttilpasninger.

Dette er alt tekst